Dos Gaudí y cinco medallas CEC para 'La librería'

Dos Gaudí y cinco medallas CEC para 'La librería'

La nova pel·lícula d'Isabel Coixet, ‘La librería’ (The Bookshop), produïda per Diagonal Televisió, A Contracorriente Films, Green Films AIE i la britànica Zephyr Films, va ser una de les guardonades a la festa anual del cinema català, que va celebrar la seva desena edició en el Auditori del Fòrum de Barcelona. Només començar la gala, la cinta rebia de forma consecutiva dos dels 12 Premis Gaudí als quals estava nominada: Millor Música Original, per al compositor Alfonso Vilallonga, i Millor Direcció artística, per a Llorenç Miquel.

Davant l'alegria de la directora, que va manifestar la seva sorpresa des de la primera fila, Llorenç Miquel li va dedicar l’estatueta a ella i “a tots els tècnics del cinema que amb la seva il·lusió i el seu lliurament fan d'aquesta una de les professions més cañeres i màgiques de totes”. Per la seva banda, Vilallonga, que va rebre el guardó de mans de la cantant Sílvia Pérez Cruz, va fer al·lusió al seu llarg recorregut professional al costat de Coixet, visiblement emocionada, i va acabar el seu discurs homenatjant a Violeta Parra amb un “gràcies a la vida que m'ha donat tant”.

Als premis de la Acadèmia de Cinema Català se li afegeixen aquesta setmana les cinc medalles lliurades pel Cercle d'Escriptors Cinematogràfics (CEC) a 'La Libreria': Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor Guió Adaptat, Millor Fotografia (Jean-Claude Larrieu) i Millor Actor Secundari (Bill Nighy). "Per a tots els autors hi ha encara esperança", va assenyalar Coixet quan va recollir la seva medalla al Millor Guió Adaptat durant la gala celebrada a Madrid.

‘La Librería’ suma aquests reconeixements al premi rebut a la 23ª edició dels Forqué (va obtenir el premi ex aequo a la Millor Pel·lícula de Ficció al costat de ‘L'Autor’, de Manuel Martín Conca) i al premi a la Millor Adaptació Literària de la Fira del Llibre de Frankfurt. Va ser també la pel·lícula d'inauguració de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid (Seminci) i va aconseguir col·locar-se en la seva setmana d'estrena el passat mes de novembre entre les tres pel·lícules més taquilleres. Als propers Premis Goya 2018 es postula com una de les favorites, amb 12 nominacions.

Produïda amb la participació de TVE, Movistar+, Telecable, Northern Ireland Screen, One Two Films i SR-Arte, compte així mateix amb el suport institucional de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (ICEC).

Newsletter
Diagonal TV

Subscriu-te i rep les últimes notícies de Diagonal TV

Segueix-nos a Instagram @diagonaltelevisio