'L'enigma Verdaguer', al Festival Eurovisioni de Roma

'L'enigma Verdaguer', al Festival Eurovisioni de Roma

L'enigma Verdaguer la pel·lícula per a televisió coproduïda per TV3 amb la col·laboració de Diagonal TV, serà projectada aquest divendres a les 20.00h al Festival Eurovisioni, al Palau Vil·la Mèdici, a Roma

10/10/2019

Del 10 al 12 d'octubre se celebra, a Roma, el Festival Eurovisioni. La capital italiana acull la trenta-tresena edició del Festival Internacional de Cinema i Televisió, així com la vint-i-setena edició de Cinema de Servei Públic, totes dues compreses dins el mateix marc del festival que organitza l'associació cultural Eurovisioni, que aquest any centra l'atenció en la reforma de l'audiovisual i el camí cap a una indústria mediàtica europea.

Nascut el 1987 per iniciativa d'un grup de professionals del sector de l'audiovisual i quan encara no es podia parlar d'una televisió europea, el festival s'acosta a la seva maduresa a mesura que es consolida aquesta indústria mediàtica comuna. Els drets d'autor, la regulació i les directives de l'audiovisual, així com els nous models de producció i difusió són alguns dels temes que protagonitzaran les conferències i els seminaris de l'edició d'enguany. A més, diverses produccions europees clausuraran les jornades del festival.

El telefilm "L'enigma Verdaguer", produït per Diagonal Televisió i coproduïda per TV3 i RTVE, amb el suport de l'ICEC, serà projectat aquest divendres 11 d'octubre a les 20.00 a les prestigioses sales del Palau Vil·la Mèdici. El filme, que es va estrenar l'11 de setembre a TV3, va tenir una gran acollida entre l'audiència, amb un 19,9% de quota de pantalla.

La pel·lícula s'acosta a la figura de Verdaguer. Es tracta d'un film que vol trobar l'home darrera del mite a través dels principals fets de la seva vida: des de la seva joventut, recitant els primers poemes entre els companys de l'Esbart de Vic a la font del Desmai, fins als darrers dies, envoltat de familiars i religiosos que volen apropiar-se del seu llegat simbòlic. "L'enigma Verdaguer" situa el poeta al centre de l'acció, en fa un retrat humà, es mostren les seves contradiccions interiors, els errors i les petites misèries, però també es posen en valor la seva força de voluntat, la solidesa de la seva fe i la seva bondat innata.

Fitxa tècnica

Direcció: Lluís M. Güell

Guió: David Plana, a partir de la història d'Enric Gomà, Teresa Vilardell i David Plana

Director de fotografia: Raimon Lorda

Director artístic: Balter Gallart

Fitxa artística

Ernest Villegas, Roger Casamajor, David Marcé, Diana Gómez, Laia Manzanares, Clara Segura, Bea Segura, Llum Barrera, Dafnis Balduz, Aida de la Cruz, Pepa López, Francesc Orella, Juanjo Puigcrobé, Pau Durà, Carlos Serrano-Clark, Lluís Villanueva, David Vert i Xavi Sais.

Newsletter
Diagonal TV

Subscriu-te i rep les últimes notícies de Diagonal TV

Segueix-nos a Instagram @diagonaltelevisio