'L'enigma Verdaguer' s'estrena a TV3

'L'enigma Verdaguer' s'estrena a TV3

El dimecres 11 de setembre, a les 21.55, TV3 estrenem la coproducció de Diagonal TV per TV3 i RTVE “L’enigma Verdaguer”, una història de ficció inspirada en la vida i obra de Jacint Verdaguer

09/10/2019

Una pel·lícula per a televisió dirigida per Lluís Maria Güell, escrita per David Plana a partir d’una història d’Enric Gomà, Teresa Vilardell i el mateix David Plana, i protagonitzada per Ernest Villegas com a Mossèn Cinto, acompanyat per Pere Arquillué, Roger Casamajor, David Marcé, Diana Gómez, Laia Manzanares, Clara Segura, Francesc Orella, Juanjo Puigcorbé, entre altres. Una producció de Diagonal Televisió, coproduïda per TV3 i RTVE, amb el suport de l'ICEC.

Jacint Verdaguer, Mossèn Cinto, poeta i home d'Església, va tenir una vida atzarosa i apassionant. Una vida de pel·lícula. Va viure la glòria literària i es va convertir en el poeta més prestigiós del seu temps. Però les circumstàncies, i el seu mateix  caràcter indòmit i orgullós van provocar la seva caiguda.

“L'enigma Verdaguer” és la història de l'ascens i la caiguda d'aquest home, el principal mite literari de la llengua catalana. La pel·lícula s'acosta a la figura de Verdaguer amb respecte, en un intent de trobar l'home darrere del mite a través dels principals fets de la seva vida: des de la seva joventut, quan recita els primers poemes entre els companys de l'Esbart de Vic a la font del Desmai, fins als darrers dies, envoltat de familiars i religiosos que volen apropiar-se del seu llegat simbòlic. Situa el poeta al centre de l'acció, fent-ne un retrat humà i sense concessions, mostrant les seves contradiccions interiors, els errors i les petites misèries, però també posant en valor la seva força de voluntat, la solidesa de la seva fe, la seva bondat innata.

La fotografia de la ficció, amb un contrast notable entre llum i foscor, vol reflectir la dicotomia de la figura de Verdaguer, els seus conflictes personals, i alhora plasmar l'època en què Verdaguer va viure, tant en els luxosos palaus on es va relacionar amb l’elit social com en les cases o refugis on va residir amb els humils.

Newsletter
Diagonal TV

Subscriu-te i rep les últimes notícies de Diagonal TV

Segueix-nos a Instagram @diagonaltelevisio