La CATEDRAL DEL MAR Premio Liber a la mejor adaptación

La CATEDRAL DEL MAR Premio Liber a la mejor adaptación

La Federació de Gremis d'Editors d'Espanya (FGEE) va otorgar ahir el Premi Liber a la millor adaptació audiovisual d'una obra literària a la sèrie La catedral del mar, basada en la novel·la històrica d'Ildefonso Falcones que va recollir Rodolf Sirera, el responsable de la seva adaptació juntament amb Antonio Onetti i Sergio Barrejón

La Junta Directiva ha valorat "el brillant trasllat al llenguatge audiovisual d'una obra literària" dirigit amb gran fidelitat per Frades a partir de la versió adaptada per Rodolf Sirera de la novel·la de Falcones.

La Barcelona de l'edat mitjana esdevé l'escenari d'una història d'intriga, amor, violència i passió. És l'intens relat d'un home, l'Arnau. La seva vida transcorre paral·lela a la construcció d'un nou temple catòlic en honor a la Mare de Déu del Mar i es converteix en una lluita contínua per la llibertat i la dignitat dels pobres i humiliats que l'enfrontarà al poder dels nobles. Venjança, amor i traïció s'entrecreuen en una fascinant història que té com a rerefons una Barcelona medieval en una època històrica marcada per la intolerància religiosa i la segregació.

Durant els més de seixanta anys que abasta la narració, la sèrie, de 8 capítols, mostra la ciutat i la seva atmosfera en tots els seus ambients; des de la Barcelona bruta, llardosa, enfangada, on les rates es barregen amb les persones, fins a aquesta Barcelona més cosmopolita: la dels palaus del carrer Montcada i voltants.

Rodolf Sirera, Antonio Onetti i Sergio Barrejón s'han fet càrrec de l'adaptació televisiva de l'exitosa novel·la d'Ildefonso Falcones, publicada en més de 40 països i traduïda a més de 30 idiomes.

El llibre d'Ildefonso Falcones es va publicar el 2006 a Grijalbo i La Rosa dels Vents, i s'ha convertit en un èxit internacional, amb més de sis milions d'exemplars venuts.

Newsletter
Diagonal TV

Subscriu-te i rep les últimes notícies de Diagonal TV

Segueix-nos a Instagram @diagonaltelevisio