'LA LIBRERÍA', Mejor Película en los GOYA 2018

'LA LIBRERÍA', Mejor Película en los GOYA 2018

'La Llibreria', dirigida per Isabel Coixet i produïda per Diagonal TV i A Contracorriente Films (a la imatge amb Eladio Jareño y Fernando López Puig de RTVE), va ser guardonada dissabte passat amb tres premis Goya: Millor Guió Adaptat, Millor Direcció i Millor Pel·lícula. Isabel Coixet es converteix així en la dona més premiada a la història dels Premis Goya amb 8 guardons.

La pel·lícula, basada en la novel·la homònima de Penelope Fitzgerald, compta amb un repartiment encapçalat per l'actriu anglesa Emily Mortimer ('La invenció d'Hugo', 'Shutter Island', 'Match Point', 'The Newsroom'), qui a més participa a la seqüela de Mary Poppins, en la qual dóna vida a una ja adulta Jane Banks, la que fos la nena del film protagonitzat per Julie Andrews fa 53 anys. La nominada a l'Oscar i Globus d'Or Patricia Clarkson ('*Elegy', 'Aprenent a conduir') i Bill Nighy ('Love Actually', 'La seva millor història'), guanyador d'un Globus d'Or i dos premis BAFTA, completen el repartiment principal. També formen part del cásting els actors espanyols Jorge Suquet i Charlotte Vega, entre altres.

SINOPSI

A la fi dels anys 50 Florence Green (Emily Mortimer) decideix fer realitat un dels seus majors somnis: abandonar Londres i obrir una petita llibreria en un poble de la costa britànica. Però per a la seva sorpresa, aquesta decisió deslligarà tot tipus de reaccions entre els habitants de la localitat.

“Vaig llegir la novel·la de Penelope Fitzgerald fa gairebé deu anys, durant un estiu particularment fred a les Illes Britàniques. La lectura del llibre va ser una veritable revelació per a mi: em vaig sentir completament transportada a 1959 i realment creia que era, en certa manera, la ingènua, dolça i idealista Florence Green. De fet, ho sóc. Em sento profundament connectada amb aquest personatge, d'una manera que mai he sentit amb els protagonistes de les meves altres pel·lícules”.

Isabel Coixet

La productora Diagonal TV s'ha consolidat dins del sector audiovisual gràcies a treballs d'èxit com ‘Amar es para siempre’ i 'Sin identidad', a més de 'La Catedral del Mar' i 'Matadero', pendents d'emissió, totes elles en Antena 3. A TVE deu els seus èxits a ‘República’ (2011), ‘La señora’ (2008), ‘Isabel’ (2012) ‘Carlos, Rey Emperador’ (2015), així com a Televisió de Catalunya a les sèries 'Ventdelplà' o 'Kubala, Moreno i Manchón'. 'La Librería', produïda per Diagonal Televisió, A Contracorriente Films, Green Films AIE i la britànica Zephyr Films amb la participació de TVE, Movistar+, Telecable, Northern Ireland Screen, One Two Films i SR-Arte, ha estat el seu últim èxit en la seva divisió de cinema i ja compte, a més d'amb tres Premis Goya, amb un Premi Forqué, dos Gaudí, cinc Medalles CEC i el premi a la Millor Adaptació Literària de la Fira del Llibre de Frankfurt.

El proper 16 de febrer viatjarà a la 68ª edició de la Berlinale dins de la secció 'Special', fora de concurs. Un dia després, protagonitzarà una taula rodona com a cas d'estudi en el Berlinale Co-Production Market.

Newsletter
Diagonal TV

Subscriu-te i rep les últimes notícies de Diagonal TV

Segueix-nos a Instagram @diagonaltelevisio