'L'enigma Verdaguer' aquesta nit al 33

'L'enigma Verdaguer' aquesta nit al 33

La pel·lícula vol acostar als espectadors la figura d'un poeta que va ser un dels més rellevants de les lletres catalanes i espanyoles.

Aquesta nit a les 22.55h al canal 33 s'emet 'L' Enigma Verdaguer', la història de l'ascens i la caiguda del principal mite literari de la llengua catalana.

Jacint Verdaguer, conegut popularment com a mossèn Cinto, poeta i home d'església, va tenir una vida atzarosa i apassionant. Va viure la glòria literària i es va convertir en el poeta més prestigiós del seu temps. Però les circumstàncies, i el seu propi caràcter indòmit i orgullós, van provocar la seva caiguda. Bandejat de l'Església, se li va prohibir dir missa i va haver d'empenyorar els seus llibres per sortir de la indigència econòmica.

Una pel.lícula per a televisió, dirigida per Lluís Maria Güell, escrita per David Plana a partir d’una història d’Enric GomàTeresa Vilardell i el mateix David Plana, i protagonitzada per Ernest Villegas com a Mossèn Cinto, acompanyat per Pere ArquilluéRoger CasamajorDavid Marcé, Diana GómezLaia ManzanaresClara Segura, Francesc OrellaJuanjo Puigcorbé, entre altres.

“L'enigma Verdaguer” és la història de l'ascens i la caiguda d'aquest home, el principal mite literari de la llengua catalana. La pel·lícula s'acosta a la figura de Verdaguer amb respecte, en un intent de trobar l'home darrere del mite a través dels principals fets de la seva vida: des de la seva joventut, quan recita els primers poemes entre els companys de l'Esbart de Vic a la font del Desmai, fins als darrers dies, envoltat de familiars i religiosos que volen apropiar-se del seu llegat simbòlic. Situa el poeta al centre de l'acció, fent-ne un retrat humà i sense concessions, mostrant les seves contradiccions interiors, els errors i les petites misèries, però també posant en valor la seva força de voluntat, la solidesa de la seva fe, la seva bondat innata.

Una producció de Diagonal Televisió, coproduïda per TV3 i RTVE, amb el suport de l'ICEC.

Newsletter
Diagonal TV

Subscriu-te i rep les últimes notícies de Diagonal TV

Segueix-nos a Instagram @diagonaltelevisio