'L'enigma Verdaguer' la pel·lícula més vista de l'any a TV3

'L'enigma Verdaguer' la pel·lícula més vista de l'any a TV3

“L’enigma Verdaguer” és la història de l’ascens i la caiguda d’aquest home, el principal mite literari de la llengua catalana.

12/09/2019

La pel·lícula 'L'Enigma Verdaguer' una història de ficció inspirada en la vida i obra de Jacint Verdaguer, dirigida per Lluís Maria Güell, escrita per David Plana a partir d'una història de Enric GomàTeresa Vilardell i David Plana, es va estrenar ahir durant la Diada amb un 20,5% de quota de pantalla i 380.000 espectadors. El film va liderar la seva franja en una nit d'estrenes importants de la competència seduïnt als espectadors acostant-los l'home darrere el mite.

Jacint Verdaguer, Mossèn Cinto, poeta i home d’Església, va tenir una vida atzarosa i apassionant. Una vida de pel·lícula. Va viure la glòria literària i es va convertir en el poeta més prestigiós del seu temps. Però les circumstàncies, i el seu mateix  caràcter indòmit i orgullós van provocar la seva caiguda.

“L’enigma Verdaguer” és la història de l’ascens i la caiguda d’aquest home, el principal mite literari de la llengua catalana. La pel·lícula s’acosta a la figura de Verdaguer amb respecte, en un intent de trobar l’home darrere del mite a través dels principals fets de la seva vida: des de la seva joventut, quan recita els primers poemes entre els companys de l’Esbart de Vic a la font del Desmai, fins als darrers dies, envoltat de familiars i religiosos que volen apropiar-se del seu llegat simbòlic. Situa el poeta al centre de l’acció, fent-ne un retrat humà i sense concessions, mostrant les seves contradiccions interiors, els errors i les petites misèries, però també posant en valor la seva força de voluntat, la solidesa de la seva fe, la seva bondat innata.

La ficció és una producció de Diagonal Televisió, coproduïda per TV3 i RTVE, amb el suport de l’ICEC.

Newsletter
Diagonal TV

Subscriu-te i rep les últimes notícies de Diagonal TV

Segueix-nos a Instagram @diagonaltelevisio