Rodando ‘Carlos, Rey Emperador’

Rodando ‘Carlos, Rey Emperador’

Diagonal TV inicia el rodatge de la seva nova aposta de ficció històrica: 'Carlos, Rey Emperador'. Una acurada producció protagonitzada per Álvaro Cervantes i Blanca Suárez que narrarà la història d'un dels homes més poderosos que ha conegut Europa, governador d'un imperi de proporcions tan extraordinàries com la seva diversitat. Realitzada en col·laboració amb TVE, més de 100 personatges històrics passaran per la sèrie. Les primeres seqüències rodades transcorren a Tordesillas, on acudeix un jove Carlos acompanyat de la seva germana Leonor, per veure la seva mare Juana, reclosa allà.

'Carles, Rey Emperador' està dirigida per Oriol Ferrer, un dels directors de 'Isabel', i comptarà amb Salvador García i Jorge Torregrosa com a directors capitulars. El seu guionista és José Luis Martín, coordinador de guió de la segona i tercera temporada de la ficció sobre els Reis Catòlics. Al capdavant de la direcció d'Art, Josep Rosell, i David Azcano com a Director de Fotografia. Pepe Reyes torna a posar-se al capdavant de l'equip de vestuari.

Moments abans d'iniciar el rodatge, Álvaro Cervantes ha explicat les seves sensacions en afrontar aquest personatge. "És una sensació de molt respecte per aquesta història, per aquest personatge, pel públic que l'està esperant. És una responsabilitat perquè "Carlos 'és una sèrie esperada. La gent ha gaudit molt 'Isabel' i s'ha fet molt bé i d'alguna manera esperen que continuï al mateix nivell d'entrega i de passió ", ressalta el jove actor.

L' Álvaro Cervantes s'ha documentat a fons respecte al personatge i al moment històric. "És un tipus molt interessant en el sentit que té contradiccions que li van fer ser l'emperador que va ser. Realment es pot considerar que va ser l'emperador més humà de tots els emperadors que hi ha hagut en la història ", assegura. L'intèrpret afegeix que 'Carlos, Rey Emperador és "una sèrie amb un repartiment molt coral i del que parla és de Carlos en aquest moment històric, més que del personatge en si".

L'Álvaro Cervantes i Blanca Suárez encapçalen el repartiment.

L' Álvaro Cervantes es fica a la pell de Carles V, un jove amb força de voluntat, tenacitat i determinació que el convertiran en l'home més poderós d'Europa, tot i l'hostilitat que l'envolta i de la gran talla dels seus rivals.

Al seu costat Blanca Suárez com Isabel de Portugal, l' únic amor veritable de l'emperador: una dona culta, bella i intel·ligent que va saber governar amb encert i criteri propi en absència del seu espòs.

Eric Balbás interpretarà a Fernando d'Habsburg, germà petit de Carles i nét favorit de Ferran el Catòlic, un jove espavilat i lleial al futur emperador, tot i les renúncies que Carles li imposa; Marina Salas serà la germana gran, Elionor d'Habsburg, una dona apassionada i de fort caràcter, la seva vida estarà al servei dels designis de l'emperador i patirà per això. Mònica López encarnarà la tieta del Carlos, Margarida d'Habsburg, hàbil estadista i tota una referència per el Carlos i tota la família Habsburg.

Laia Marull serà 'Joana la Boja', la reina que no va governar, apartada pel seu pare i pel seu fill del tron, però sempre lleial a tots dos; i Natalie Poza interpretarà Germana de Foix, segona esposa i vídua de 'Fernando el Catòlic' , supervivent en una cort hostil que sabrà trobar en Carlos la seva taula de salvació. Helio Pedregal serà Guillermo de Croy, senyor de Chièvres, qui mou els fils en els primers passos de Carlos com a rei i la cobdícia guanyarà problemes al seu pupil.

Félix Gómez s'enfundarà en el personatge de Fernando Álvarez de Toledo. Nét de Fadrique d'Alba, es convertirà en el tercer duc d'Alba, mà dreta de Carlos en la seva maduresa i també del seu successor, Felip II.

Del regne de Castella a França, on es troba el rei Francisco I, interpretat per Alfonso Bassave: seductor, intel·ligent, entusiasta de les arts i dels plaers, les seves ambicions es toparan amb un rival a la seva alçada: Carlos d'Habsburg. Susi Sánchez donarà vida a la mare de Francisco, Lluïsa de Savoia, astuta i intel·ligent, tan devota del seu fill com implacable amb qui s'interposa en el seu camí. Meritxell Calvo es ficarà a la pell de la preferida del rei Francisco, Francisca de Foix, una dona culta i bella que troba a la seva màxima rival a la mare de Francisco ; i Alberto San Juan serà Carles de Borbó, cosí de Francisco, el noble més important de la seva cort ia qui el rei no suporta que li faci ombra.

A les Amèriques, interpretat per Jose Luis García Pérez, Hernán Cortés, capaç de jugar-s'ho tot per fer realitat els seus somnis i que posseeix un temible costat fosc; y a su lado Malinche, su compañera irremplazable. Le dará vida la actriz Lazua Larios.

En el regne d'Anglaterra, Enric VIII, a qui encarnarà en la ficció Àlex Brendemühl, un home que a poc a poc es convertirà en la imatge del tirà.

Eusebio Poncela continua amb el seu personatge a 'Isabel', el Cardenal Cisneros. Francesc Orella serà Adriano d'Utrecht, Cardenal gràcies a Carlos, de qui ha estat preceptor. Co-regent a Castella amb Cisneros, és la veu de la prudència. Juanjo Pujcorbé interpretarà a Gattinara, polític experimentat i home de confiança de Margarita i canceller de Carles. I Ramón Barea serà Fadrique d'Alba, conseller de Carlos, fidel a Ferran el Catòlic fins i tot en els seus pitjors moments, i igualment lleial al seu successor.

Decorats i vestuari, més llum i color.

Rodada en els mateixos estudis de 'Isabel', -dos platós que sumen més de 3.000 m2- els decorats reflecteixen una nova era: l'Europa Occidental de principis del segle XVI, on el renaixement fa de pont cap a l'edat moderna. Els espais són ja més lluminosos i coloristes. La pesadesa medieval deixarà pas a nous elements arquitectònics, columnes més esveltes i nous estils decoratius d'influència italiana.

El Pepe Reyes es torna a posar al capdavant de l'equip de vestuari amb el repte és plasmar en la indumentària l'ostentació renaixentista. La paleta de colors d'un dels vestuaris més fascinants de la història jugarà un paper important que ajudarà a la narració, drama i evolució dels gairebé cent personatges principals tan diferents que passaran per la sèrie.

Newsletter
Diagonal TV

Subscriu-te i rep les últimes notícies de Diagonal TV

Segueix-nos a Instagram @diagonaltelevisio