Mar de fons

2006-2007 / TV3
Sèrie TV

Sinopsi

Mar de fons és una història d’amor i de passió. Un història del passat i del futur. Tot això representat en la figura d’un mateix edifici.

Tot comença als anys 30, quan els Romeu, una família d’anarquistes, va obrir -amb el seu esforç personal i el seu amor per la cultura- una modesta editorial en uns terrenys sense valor que tenien a les rodalies de la gran ciutat. El gendre, falangista, acabarà destrossant els seus somnis per tal de poder fer realitat les seves ambicions de reconeixement social i millora econòmica. Sense cap mena d’escrúpols, denunciarà al pare que morirà a la presó, veurà com la seva pròpia dona mor de pena i ingressarà la seva germana petita en un orfenat.

Aquesta editorial anirà a més i la nova família del falangista, els Revert, obriran un nou local més en consonància amb els nous temps a l'Eixample de la ciutat. Però arribat l’any 2000, Barcelona ofereix una nova cara que s’obre al mar, que s’obre al futur, a l’avantguarda arquitectònica, a les grans finances. Per aquest motiu, els Revert edificaran el seu edifici a prop del mar, amb el mar de fons, a un dels molts llocs que representen avui la cara més moderna i empresarial de la ciutat. Justament a sobre d'on, als anys 30, els Romeu van obrir la seva modesta editorial.

En aquest edifici, Nofre Revert, fill del Carles Revert i ara patriarca del clan, té la seva editorial: Babel, una de les més grans i prestigioses empreses editorials del país. A l’edifici hi treballa també el seu fill Carles, que exerceix de psicòleg i serà el protagonista d’aquesta història.

A una de les agències publicitàries ubicades a l’edifici també hi treballa la Judit, l’altra gran heroïna. Una noia, singular, que és en realitat la única parenta oculta dels vells anarquistes, els Romeu. I, de fet, ha vingut a venjar la seva família i recuperar tot el que, un dia, ja fa molts anys, va ser seu.

En aquest indret, doncs, al mateix edifici, símbol de tota una nova cultura, de d’individualisme, del treball, de la modernitat, és on tindrà lloc la gran batalla, la gran venjança. L’edifici mateix serà un dels protagonistes més destacats de la història. Allà morirà en Nofre en estranyes circumstàncies. Allà sospitarem de la protagonista, la Judit. I allà passarà el que ningú no podia preveure: que l’amor, sempre misteriós i inesperat, acabarà posant fi a totes les lluites del passat obrint una porta al nou futur. Judit i Carles, els hereus dels dos clans enfrontats, com si fossin uns nous Romeu i Julieta, hauran de superar tots els obstacles, que no seran pocs, per poder viure els seus sentiments amb plenitud.

Informació addicional

Format original: català. Serie de ficció bisetmanal de 55 minuts de duració. Una producció per a Televisió de Catalunya que es grava com si fos un format de sèrie diària i que s’emet en horari de prime time a raó de dos capítols per setmana. La mitjana de share de la sèrie ha estat del 17’26%, amb puntes del 21%.

 • Duració

  55
 • Direcció

  Jesús Segura

Repartiment
Mar de fons

 • David Selvas
 • Irene Montalà
 • Carme Elias
 • Laura Conejero
 • Pere Arquillué
 • Fermí Reixach
 • Lluís Soler